Опашки от тирове на българо-турската граница

Десетки тирове, които чакат за преминаване към България, са образували дълги конвои на турско-българските гранични пунктове от турска страна. Задръстването на турския пункт е от петък следобед, съобщи БНР.

Турските митнически власти съобщиха, че опашката от тирове на ГКПП Капъкуле е 11 км. Много шофори поради задръстването на Капъкуле се насочили към друг пункт - Хамзабейли-Лесово. Но и там се е натрупала опашка от около 10 км.

Турските власти съобщиха, че задръстването на гаринчите пунктове е поради забавяне на работата на Капитан Андреево. Заради почивните дни българската митница работи с намален персонал, поради което се забавя обработването на колите. И понеже на Капитан Андреево плацът е малък, затова тировете чакат на турската страна, където се образуват и дълги опашки по пътя към границата, каза отговорен служител от Капъкуле.

Той заяви още, че екипи на полицията постоянно патрулират около колите, особено през нощта. Имало няколко случая, при които нелегални бежанци, използвайки тъмнината като прикритие, разрязвали брезента и се промъквали в ремаркетата, за да ги  прехвърлят нелегално през границата.

Споделяне

Още по темата

Още от България