Опасност надвисна над барбекюто на Доган в Бояна

Опасност надвисна над барбекюто на Доган в Бояна

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е образувала административно производство за премахване на незаконните постройки в "сарая на Доган" на ул "Стар Беловодски път” № 46. в столичния кв. "Бояна".

Нередностите бяха открити още през лятото на миналата година при проверка на столичния район "Витоша" и сега се потвърждават от ДНСК.

Според строителните инспектори за основната сграда, построена в имота - "Представителен дом на Асоциация на общините "Толерантност", която се използва от лидера на ДПС, са налице необходимите проекти и разрешения, както и удостоверение от главния архитект на район "Витоша" за въвеждане в експлоатация на строежа.

Проверката на ДНСК е установила обаче, че са допуснати съществени отклонения при строителството на допълнителните обекти в т.нар. "сараи". Оградата е изградена в отклонение от издаденото разрешение, а допълнителни строежи като контролно пропускателен пункт (КПП) в северозападния край на имота и навес с барбекю са без документация.

След като изтече законоустановения срок за възражения и обжалване от заинтересованите лица, от дирекцията "ще предприемат предвидените от закона действия“.

Имотът във вилната зона "Беловодски път" на софийския квартал "Бояна" е собственост на фирмата "Делта Епсилон" АД.

При проверката на общинската администрация от миналата година стана ясно, че освен за барбекюто и пропускателните пунктове строителни книжа липсват и за парник санитарен възел и двуетажна постройка. Двуетажната постройка нямала и документ за собственост.

Тогава столичният кмет Бойко Борисов предаде на прокуратурата резултатите от проверката на "сараите" в Бояна.

Репортаж на в. "Труд", озаглавен "Под покрива на Доган", пък разкри, че "сараите" са регистрирани като 4-звезден хотел "Витоша", а негов собственик е фирма "Делта епсилон" на Красимир Дюлгеров и Румен Асенов. Хотелът обаче бил нещо като клуб, в който "не всеки може да отседне".

Споделяне

Още по темата

Още от България