Операция "Мълния" срещу данъчните длъжници в Гърция

Операция "Мълния" е предприела гръцката служба за борба с финансовите престъпления, за да накара собственици на заведения да се издължат към държавата, съобщават гръцките медии във вторник.

Планът предвижда над 600 "рамбовци" да извършат финансови проверки в намиращите се на море туристически курорти. Инспекторите ще проверяват до септември в цялата страна за неплатени данъци. Властите са подбрали за проверки  фрапиращи случаи с огромни дългове към държавата.

Проверяващите се заканват също да затварят заведения, ако установят нарушения и по-специално, ако не са били издавани касови бележки и фискални бонове, след като правителството в Атина намали от 23 на 13 на сто Данък добавена стойност в общественото хранене. Заведения ще се инспектират и през почивните дни.

Целта на финансовото министерство е да се сложи ред при събирането на данъци в приходната част на бюджета, която засега изостава съществено.

Правителството пое ангажимент пред международните кредитори на страната да ускори събираемостта на приходите, така че до края на годината да бъде отчетен  излишък.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани