Операция "Наглите" е насочена и срещу Алексей Петров

Операция "Наглите" е насочена и срещу Алексей Петров

Операция "Наглите" е насочена и срещу бившата барета, бивш служител в ДАНС, бизнесмен и преподавател в УНСС Алексей Петров. Това мнение изрази в петък по телевизия ПРО. БГ ръководителят допреди няколко месеца на отдела за секретни операции в ДАНС Велин Хаджолов.

Хаджолов се счита за близък до Петров.

Доскорошният спецслужител изрази мнението, че заловеният по време на акцията и обвинен за участие в групата за отвличания Антон Петров – Хамстера е бил набеден. Публично се тиражира, че Хамстера също е свързан с Алексей Петров заради участието си във фирми от кръга около корпорация "Лев Инс".

"Има два изровени трупа в момента, не е изключено и те да бъдат свързани с Алексей Петров", иронизира Хаджолов. Той призова премиерът Бойко Борисов да предприеме действия срещу вътрешния министър Цветан Цветанов, който "злоупотребява с власт".

"И изведнъж, наблюдавайки действията на негов подчинен – министър, какъвто е Цветан Цветанов, по отношение на хора, които по един или друг начин иска да им припишат, че те осъществяват престъпна дейност, едва ли не под въздействието на Алексей Петров – това трябва да ви говори много", коментира Хаджолов.

Той обясни, че разполага с източници, според които на Антон Петров се приписват такива деяния, именно за да се удари Алексей Петров.

"Това отново е пагубно, защото отново отиваме до схемата за омаскаряване, този път по много долнопробен начин – "съберете нещо за омаскаряване на този", каза още той.

Според Хаджолов властта си правела пиар от акция като "Наглите" и той разкритикува медийното ѝ афиширане, защото то било пречка да се достигне до "мозъка на групата за отвличания".

"Може би с операция "Наглите" и всичко, което става днес, ние сме свидетели на възможно най-силовото действие на МВР през последните години. В една демократична държава се прави разлика между силово и силно. Силовото не означава силно и ефективно", заяви още бившият шеф на силовия отдел в ДАНС.

Хаджолов, който е известен повече със спортните си постижения като създател на школата по боен спорт "кемпо", завърши интервюто си с призив към премиера Бойко Борисов да излезе на тепиха срещу него.

Поканата му бе по повод на твърдението на Иван Драшков, който, докато бе извън агенцията, обяви, че нейни служители са стигали до бой. По-късно премиерът Борисов предложи на контраразузнавачите, които иска да се бие, да отиде в кабинета му.

По този повод Хаджолов каза, че приема "ръкавицата" на Борисов и предложи двамата да направят спаринг. "Двубоят може да е с благотворителна цел – да се съберат пари за децата на загиналите служители в МВР или за децата в неравностойно положение", уточни идеята си Хаджолов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?