Операция "Совите" затвори само две игрални зали в Попово

Инспектори на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) са проверили 99 обекта за хазартни игри, съобщиха от комисията във вторник. Проверките са извършени от 8 февруари до 8 март и са в рамките на широко разгласената от финансовия министър Симеон Дянков операция "Совите" срещу нелегалния и контрабандния бизнес.

Проверките, която би трябвало да са провеждани при строго спазване да не изтича информация съм проверяващите, е установила 45 нарушения на Закона за хазарта. Най-честите сред тях са несъответствие на игрални автомати и системи за джакпот в игралните зали с тези, които са вписани в издаденото разрешение за хазартна дейност, неотразени, но извършени промени в разрешителното, неуведомяване на комисията при временно спиране на дейността на игралния обект. Съществено нарушение е допускането на лица без документи за самоличност в игралните зали.

В резултат на проверката са отнети разрешенията за организиране на хазартни игри на двама организатори и окончателно са затворени две игрални зали в Попово.

И в двата случая причината е неспазване на Закона за хазарта за задължително отстояние на игрална зала от училище.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес