Операция "Жълти стотинки" събра 120 хил. лв. за деца без родители

Операция "Жълти стотинки" събра 120 хил. лв. за деца без родители

Операция “Жълти стотинки“ събра 120 000 лв. под формата на пари, продукти и услуги, които ще бъдат предоставите на проекта за наблюдавани жилища за пълнолетни младежи без родители "Дом Възможност“, съобщиха от "Виваком", която за шеста поредна година организира дарителската акция.

Средствата се предоставят на Фондация за социална промяна и включване (ФСПВ), която създава и управлява домовете, в които могат да заживеят момичетата и момчетата, напускащи социалните институции като навършат 18 години. Там в период до 2 години те могат да придобият основни умения и знания, за да продължат да се развиват самостоятелно.

Тази година каузата е подкрепена от олимпийския шампион на земя и халки Йордан Йовчев.

Част от корпоративните партньори на инициативата предоставиха на младежите храни, напитки, техника и продукти за бита. Младежите ще получат и безплатни дентални услуги.

Някои от тях ще имат възможност да се възползват от професионално развитие и придобиване на специфични умения, които биха им били особено полезни в намирането на работа в бъдеще.

Заради постигнатите високи резултати на благотворителната акция, операция "Жълти стотинки“ продължава целогодишно. Касичките за дарение остават за постоянно в магазините на телекома, където всеки желаещ да може да продължи да оставя своето ресто за благородната кауза. Друг начин за дарение е SMS на 17 777 с текст DMS DOM или обаждане на 0 900 5 11 15 на стойност 1 лев.

Споделяне

Още от България