Иван Костов:

Опитите за разцепление в ДПС са елиминирани, няма място за Касим Дал в политиката

Тепърва ще се види дали Лютви Местан ще е лидер или марионетка

Опитите за разцепление в ДПС са елиминирани, няма място за Касим Дал в политиката

Лидерът на ДСБ Иван Костов коментира в събота, че след нападението над Ахмед Доган през миналата седмица, опитите за разцепление в партията са елиминирани.

”Една от последиците от това, което се случи преди седмица е, че няма политическо пространство за Касим Дал в бъдещата политика. Доган елиминира опитите за ново разцепление в електората на ДПС“, заяви Костов пред Нова телевизия.

Още е рано да се дава оценка на новия председател на ДПС Лютви Местан. Тепърва ще се види доколко наистина ще е лидер и дали не е поставен отпред като марионетка само, за да може Ахмед Доган да си стои отзад и да дърпа конците, коментира още Костов.

На въпрос страхувал ли се е, че и той някога може да бъде нападнат, Костов отговори: "Не съм истински смел, по-скоро съм някакъв храбрец, който недооценява опасностите. Аз може би нося някаква детска наивност, че нищо няма да ми се случи. Разбира се, това не означава, че не ме е било страх, но това са редки мигове, по-скоро уплах. Това е част от професията - хората да негодуват срещу тебе, да хвърлят яйца, домати по тебе, това се е случвало на най-великите политици. Това е така да се каже риска на професията", коментира той.

”Не ми е забавно в парламента”, коментира Костов и допълни,  че търпи случващото се в Народното събрание с вътрешна съпротива, негодувание и с голям разход на енергия. Според него парламентът трябва да работи на пълен ход, а не да е "една все по-жалка политическа трибуна за предизборна агитация".

На въпрос трябва ли да има училище за политици в България той отговори, че такова има. ”Част от хората, които в момента виждаме като най-агресивни и занимаващи се с кампании са продукт на това училище”, отговори председателят на ДСБ.

Костов коментира, че неговите ученици са хората, готови да поемат много тежки политически отговорности в ДСБ. ”Това са Светослав Малинов и Радан Кънев”, даде пример Костов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?