Опустошително земетресение с жертви и стотици ранени в Тайван

Опустошително земетресение с жертви и стотици ранени в Тайван

Поне 14 души са загинали, а над 300 са приети в болници в тайванския град Тайнан след силно земетресение, разтърсило острова тази нощ, предадоха световните агенции. Трусът е усетен и в Непал.

Много сгради са рухнали или са частично повредени в града след труса с магнитуд 6.4. В жилищен комплекс в Тайнан, град с 2 милиона население, се срути 17-етажен блок, а друг 16-етажен блок беше частично разрушен. Поне 3 от жертвите са от по-високата сграда - бебе, 55-годишна жена и мъж на възраст между 40 и 50 години.

Има предположения, че в двете сгради може да са се намирали между 300 и 400 души, когато земетресението разтърси страната в 03:57 часа местно време. Спасителите се опасяват, че в единия от двата блока може да има 100 души под развалините. Спасителната операция в Тайнан продължава. Продължават вторичните трусове.

В Непал, трусът е бил със сила 5.2 по Рихтер. Съобщава се за най-малко 15 ранени. Епицентърът му е на дълбочина 26.9 км, в близост до столицата Катманду. Регистриран е в 22 часа местно време.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?