"Оракъл" влага 100 млн. евро в Румъния

Американският производител на софтуер "Оракъл" (Oracle) ще инвестира около 100 милиона евро в Румъния, съобщи делегираният министър за инфраструктурните проекти Дан Шова, цитиран от Медиафакс, съобщи БТА.

"Това е нова инвестиция за разширяване на съществуващия капацитет на “Оракъл“, която ще възлезе на около 100 милиона евро", заяви Шова. На въпрос дали инвестицията на “Оракъл“ в Румъния се отнася за кол център, министърът отговори положително.

Американската група имаше оборот от 100 милиона евро в Румъния през 2011 година, отбелязва Медиафакс, като се позовава на данни на вестник "Зиарул финанчиар".

През април премиерът Виктор Понта и министърът на комуникациите Дан Ника се срещнаха със Сафра Кац, съпредседател на “Оракъл Корпорейшън“, и със Сорин Мъндруцеску, генерален директор на “Оракъл“- Румъния.

На срещата представителите на американската софтуерна група заявиха, че броят на служителите в румънския филиал са достигнали 2500 души и че “Оракъл“ ще продължи да развива присъствието си в Румъния.

Споделяне

Още от Бизнес