Оранжерия за марихуана открита край Варна

Оранжерия за отглеждане на марихуана са разкрили служители на регионалното звено БОП във Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР във вторник.

Специализираната полицейска операция е проведена ден по-рано на територията на местността “Свети Никола” след едномесечно разследване .

Спецполицаите претърсили апартамента на 27-годишния Ю.С., който, независимо че бил безработен, притежавал висок клас BMW. В дома му са намерени и иззети 5 саксии със зелена тревиста маса и пакетче марихуана.

По първоначални данни той доставял разсад на своя познат – М.М. (25 г.). Когато полицаите атакували вилата му, в избеното помещение те попаднали на добре обзаведена оранжерия за марихуана. Растението било отглеждано в 45 саксии, за него били осигурени постоянна светлина и температура с три лампи. Имало уред за измерването на нивото на рН, два часовника с таймер, два електрически трансформатора.

По данни на експертите, от намерените саксии може да се отгледа близо 3 кг марихуана, а чистата печалба след разпространението ѝ възлиза на повече от 40 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
Двамата мъже са задържани за 24 часа, работата по документирането на случая продължава.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?