Оранжерия за марихуана разкрита в Панчарево

Оранжерия за  отглеждане на висококачествена марихуана разкриха софийските полицаи, съобщи ведомственият пресцентър в четвъртък. Задържани са двама братя и съпругата на единия. В двора на къщата им, намираща се във вилна зона “Градище” на квартал Панчарево, са открити четири помещения с обща площ около 30 квадратни метра, плътно засадени със зелена тревна маса - канабис.

Дрогата в домашната плантация била отглеждана по строго определена технология. Пригодените оранжерии били оборудвани със специална пръст и саксии, кварцови лампи - овлажнители, часовникови механизми. За поддържане на необходимите температура и влажност били осигурени климатици, алуминиево фолио по стените и съдове с различни субстанции за поливане. “На склад” имало осем полиетиленови пликчета по 150 грама суха трева и две с по-малко количество.

В къщата криминалистите открили два пистолета – единият законно притежаван, другият – без установена марка и модел, както и патрони за тях. Намерени са и 52 карти с магнитни ленти от типа “бели пластики”, с които се източват суми от банкомати, както и лаптоп.

Продължава работата  по разплитане на престъпната мрежа за разпространение на наркотици, заключва съобщението на МВР.

Споделяне

Още от България