Оранжев код заради виелици в осем области

Оранжев код е обявен заради снеговалежи и силен вятър в осем области – Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Габровска и Смолянска.

В тези области се очакват виелици.

Жълт код за потенциално опасно време е обявен в 16 области на Западна, Източна България, Североизточна и Югоизточна България. В областите Кюстендилска, Пернишка, София област и София град жълтият код е заради снеговалежи, като снежната покривка ще е около 10 см. В областите Русенска, Търговищка, Разградска и Шуменска е обявен жълт код за снеговалежи, придружени от силен вятър.

В областите Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска жълтият код е за силен вятър. Там няма да има съществени валежи. Ще духа силен северен вятър.

На прохода "Шипка" снежната покривка достигна 25-30 сантиметра. Това затрудни както почистващата фирма, така и шофьорите, съобщи БНТ.

Временно се ограничава движението на моторни превозни средства по път I-5 Русе-Бяла, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Мярката се налага поради обилен снеговалеж и снегонавявания и ще бъде отменена след извършване на снегопочистването.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?