"Оранжева" тревога поради лошото време в райони на Франция и Холандия

"Оранжева" тревога поради лошото време в райони на Франция и Холандия

Френската метеорологична служба обяви повишена - "оранжева", тревога в седем източни департамента от страната във връзка с опасност от наводнения след проливните дъждове в региона. Карта с точните данни е публикувана на сайта на ведомството.

Синоптиците прогнозират, че опасното покачване на водите ще започне надвечер, към 18.00 местно време. Властите препоръчват жителите на департаментите от зоната на риска да обмислят внимателно маршрутите си и по възможност да не прекосяват водни прегради.

Предпоследно - "оранжево", ниво на опасност заради буреносни ветрове е обявено в Холандия, съобщи Холандският кралски метеорологичен институт.


Заради лошото време летище "Схипхол" анулира вече близо 60 европейски полета. Има задръствания по някои магистрали; проблеми в пътната обстановка наложиха промени в графика на градския транспорт.

 

Говорителят на летището Паул Вебер каза, че общо 75 полета са отменени днес заради намаления капацитет на пистите и че се очакват забавяния през целия ден.

Кралският метеорологичен институт предупреди, че по западните крайбрежни райони на Холандия ветровете може да достигнат до 120 км в час.

Службата за контрол на трафика съобщи, че паднало от бурята дърво е блокирало движението по магистралата между Ротердам и Хага в сутрешните пикови часове.
Няма данни за жертви, причинени от бурята.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?