Оръжейниците от "Емко" ще протестират под прозорците на премиера

Предишният протест на работниците от "Емко" беше пред Народното събрание.

Оръжейниците от "Емко" вдигат протест на 2 октомври под прозорците на правителствената сградата в центъра на София.

В първия работен ден от новата седмица служителите на заводите за боеприпаси "Емко" от няколко града в страната отново ще протестират срещу действията на държавата, отнемането на лиценза на предприятието им, ликвидацията на работните им места и оставянето на градове в България без перспектива за оцеляване и развитие.

"Категорично настояваме всички неправомерно прекратени от министъра на икономиката и неговите чиновници договори за доставка на продукция да се върнат на "Емко“ООД. Обявяваме се категорично против използването на всяка една проверяваща българска институция за целта да бъдем квалифицирани като "нарушители“, а ръководителите ни като "престъпници“, заявяват протестиращите служители. Те се обявяват против започналите нарочни проверки на техни подизпълнители и контрагенти, целящи унищожението на всеки, който работи с "Емко".

Според тях министъра на икономиката опитва да настрои работниците и служителите на заводите срещу техните ръководители. "Не сме съгласни с масовите уволнения и заплахи за уволнения на държавни служители, които отказват да участват в схемата по нашето погубване. Протестираме и се борим против опита нашето дружество и работни места да бъдат унищожени, а продукцията ни конфискувана", заявяват служителите на "Емко".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес