Орбител класиран на първо място сред алтернативните оператори в България

Орбител е класиран на първо място сред VoIP и новолицензираните телеком оператори в годишната класацията ИТ Топ 100 за 2003 г. От няколко години IDG България подрежда фирмите в ИТ и телеком бранша според годишните им приходи.

Миналата година оборотът на Орбител е бил 6.4 млн. лв., което я поставя на първо място сред алтернативните оператори в България (VoIP и новолицензирани), съобщиха от компанията. С общи приходи от 14.3 млн. лв., Орбител води класацията и сред компаниите, които предлагат едновременно Интернет и гласови услуги. В общото подреждане на 100-те най-големи компании от сектора в България, Орбител се е придвижила с 2 места напред до 16-та позиция.

Около 55% от приходите на компанията идват от услугите за данни, включително Интернет, останалите 45% са от телефонните услуги.

От компанията съобщават още, че през тази година тя ще удвои инвестициите си спрямо нивото им през 2003 г., когато са вложени 2 млн. лева. Орбител увеличава капацитета на мрежата си с покритие в над 30 града в България и в телекомуникационния център в Лондон.

Споделяне

Още от Бизнес