"Орешарски марш" акостира във Варна, утре е в Евксиноград

"Орешарски марш" акостира във Варна, утре е в Евксиноград

Участниците в протестния поход срещу правителството "Орешарски марш" пристигнаха в събота следобед във Варна. В неделя се очаква да достигнат крайната си точка – двореца "Евксиноград", където отдъхват управляващите. Премиерът Пламен Орешарски вече е в отпуск, но преди дни заяви, че няма да почива в "гостоприемния град", както се превежда името на двореца от гръцки.

Варненци посрещнаха с хляб и сол шестимата протестиращи от "Орешарски марш" пред Катедралния храм  в морския град.

Според Георги Маринов от Хасково участниците в похода, който тръгна от София на 3 август, са преминали около 600 километра. "Уморени сме, но сме доволни, утре отиваме до резиденция "Евксиноград", за да поискаме за пореден път оставката на правителството", каза Маринов. По думите му, ако управляващите откажат, протестиращите се връщат на жълтите павета.

В 10 часа в неделя от сградата на общината във Варна участниците в похода потеглят към крайната  точка - резиденция "Евксиноград".

"Посланието ми е към хората - недейте да чакате нещата да се случат наготово. Недейте да си намирате оправдания да си седите вкъщи и да недоволствате пред телевизора или в кафето. Ако искате промяна - предизвикайте я, без да се замисляте", призова Любен Иванов.

Идеята за протестния поход е на Любен Иванов - 30-годишен асистент в Стопанския факултет на Софийския университет. Между първите му последователи бяха художничката Руми Бек и бившият начален учител Георги Маринов.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?