Орешарски ще се види с Путин само на коктейла в Сочи

Министър-председателят Пламен Орешарски не предвижда разговори по сериозни теми с руския президент Владимир Путин по време на пътуването си в Сочи за откриването на Зимната Олимпиада. Двамата ще се видят само в рамките на официалния коктейл, част от церемонията по откриването на олимпийски игри в руския черноморски град.

Това стана ясно от думите на Орешарски в отговор на журналистически въпрос какви теми ще обсъжда на срещата с Путин и сред тях ли е АЕЦ "Белене".

"Кой ви каза това? Няма го в програмата ми. На коктейлите сериозни въпроси не се обсъждат", каза Орешарски.

В разпространено от правителствената пресслужба в края на миналата седмица текст на интервю на Орешарски за руската агенция ИТАР-ТАСС на въпрос "Сигурно е, че ще имате среща с президента Владимир Путин. Какви теми ще обсъдите?" премиерът отвръща с думите: "Надявам се такава среща да се състои. Между България и Русия винаги има за какво да се говори. Най-вече за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество". Орешарски акцентира в интервюто и върху това, че съвместните проекти на двете страни през последните години са основно в енергетиката, страната ни е традиционен вносител на руски енергоресурси, а дългогодишния си опит в ядрената енергетиката е натрупала с помощта на руските технологии и затова е оптимист за бъдещето на ядрената енергетика в България.

Споделяне

Още от България