Орешарски в компанията на Янукович и Каримов в Сочи

Премиерът Пламен Орешарски се оказа в странна компания по време на вечерята за откриването на зимните олимпийски игри в Сочи на 7 февруари. На снимка от стената на фейсбук профила на румънския премиер Виктор Понта се вижда как българският премиер е на една маса с украинския президент Виктор Янукович и с узбекистанския президент Ислам Каримов, съобщи capital.bgв неделя.

Снимката бе озаглавена "премиерът Понта с важни държавни лидери", но е била свалена доста бързо от профила на премиера на Румъния. Въпреки това тя беше отразена на румънския сайт Nasul.tv (според медията на снимката се вижда лидерът на севернокорейския парламент Ким Йонг Нам, но човекът до Орешарски прилича повече на Ислам Каримов).

Много европейски политици като германския президент, британския и френския премиер бойкотираха игрите в Сочи заради новите хомофобски закони в Русия и нарушаването на човешки права. Това не повлия на решението на българския премиер Пламен Орешарски да присъства на церемониите по откриването, отбелязва "Дневник" и припомня, че попитан какво мисли по въпроса Орешарски заяви: "Не сме толкова влиятелна страна, знаете за какво става въпрос".

Споделяне

Още по темата

Още от България