Орешарски в Сочи: Олимпиадата отминава, но построеното остава

Орешарски в Сочи: Олимпиадата отминава, но построеното остава

Часове преди официалното откриване на Зимните олимпийски игри премиерът Пламен Орешарски се срещна с българските олимпийци в Сочи и лично им пожела успех и достойно представяне, съобщи правителствената информационна служба в петък

"Ще използвам всяка свободна минута, за да следя по телевизията вашите изяви", казал премиерът. Той занесъл на спортистите символични подаръци - националното знаме и икона на Св. Георги Победоносец, осветени в храм-паметник Св. Александър Невски, както и книгата "Чудесата на България".

Орешарски отбелязал големите инвестиции, направени за Игрите в Сочи. "Олимпиадата отминава, но построеното остава", казал той.

Според него не може да се говори, че има открит бойкот на Олимпиадата.

"Важно е, че всички сме заедно. Надявам се да ви направим щастливи с нашите резултати", отговорила на пожеланията най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова.

"Всички сме с вас. Важно е да получите удовлетворение от участието си на Олимпиадата. Като държава направихме всичко, каквото е необходимо", добавила министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева. Президентът на БОК Стефка Костадинова отбелязала, че каквото е поискано от държавата, е получено като финансиране.

Снощи министър-председателят е присъствал в Сочи на вечерята, дадена от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах за държавни и правителствени ръководители и председатели на национални олимпийски комитети.

По- късно в петък пък на Орешарски му предстои среща с премиера на Русия Дмитрий Медведев.

Споделяне

Още от Спорт