Организации връчват награда за принос към правото на името на доц. Кристиан Таков

Организации връчват награда за принос към правото на името на доц. Кристиан Таков

Инициатива “Правосъдие за всеки”  и Фондация “Кристиан Таков” организира форум “Върховенство на справедливостта и правосъдието”.

По време на събитиетито, което ще започне във вторник следобед ще бъдат признати личности със съществен принос в отстояването на върховенството на правото и на европейските ценности за свободата и човешките права, съобщават от сдруженията.

Сред тях са професионалисти, свързани с правото, активни общественици и журналисти със смели позиции и журналистически разследвания. Ще бъдат връчени почетни грамоти в седем категории, без парични суми или техен еквивалент, а с гражданско признание за заслуги към обществото. Ще бъдат отличени и студенти и докторанти от конкурса "Съдебната реформа през погледа на младите“.

Награда за цялостен принос към правото и справедливостта ще бъде връчена в памет на доцент Кристиан Таков. От Фондацията е учредена и специална награда за “Битка за право и справедливост”, която ще носи неговото име.

Втората част на форума ще бъде дискусия: “Общество – свобода – справедливост” с участието на юристи, журналисти и общественици. Сред тях са Велислав Минеков, Илиян Василев, Николай Хаджигенов, Стефан Левашки, Петя Владимирова, д-р Тони Димов, Асен Йорданов, Александър Кашъмов, председателят на сдружение “Правосъдие за всеки” Велислав Величков и други.

Както и първото подобно събитие през 2015 г., и това ще се проведе в дните около годишнината от атентата срещу смелия италиански магистрат Джовани Фалконе. Той загина на 23 април 1992 г. край Палермо, след като постигна поврат в битката срещу мафията, припомнят организаторите.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?