Орлин Алексиев ще съди "до дупка всеки, който му петни името"

Орлин Алексиев. Сн. БГНЕС

Общинският съветник на ГЕРБ в София Орлин Алексиев се закани в сряда да съди "до дупка всеки, който ми петни името". Повод за изявлението му станаха спекулациите от последните дни, че той е заподозрян за участие в разбития наскоро наркоканал за трафик на кокаин от Боливия към Западна Европа.

В петък главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви, че родните разследващи са участвали в успешна международна акция, при която на кораб, плаващ за Франция, бяха открити 1400 кг кокаин, укрит в автомобилни гуми, превозвани за рали "Дакар".

Същият ден от МВР контролирано оповестиха неофициална информация, че се обискират дома, автокъщата и офисите на Алексиев, който от години участва във въпросното рали. Това породи множество коментари, включително и на лидера на БСП Сергей Станишев и на депутата от левицата Атанас Мерджанов, които свързваха общинаря с акцията срещу наркоканала.

"На мен вече ми писна, не може вече пет дена по мене да се сипят някакви помии и всякакви недоказани твърдения. Завеждам дело срещу председателя на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов за клевета. Ако видите неговото изявление, вътре пише за сценарий, затова как аз съм пренасял кокаин... Как имат информация от външни служби? Аз казвам, че това е клевета и завеждам дело. Ако г-н Мержданов ме обори, и има такава информация от службите, то в такъв случай призовавам прокуратурата да се самосезира, защото това е друго престъпление – изнасяне на класифицирана информация. Така че или аз, или прокуратурата трябва да го съди", възмути се Алексиев в сряда.

Той добави още, че тепърва ще преценява срещу кои медии да заведе искове, уточнявайки, че "днес прехвърлих само един вестник, в който само от заглавието му имаше повод за три дела".

Засега от МВР и прокуратурата не коментират конкретно дали действително подозират в нещо общинарят от ГЕРБ, като главният секретар Лазаров се ограничи единствено с недомлъвката, че по време на обиск в ресторант, свързан с Алексиев, били открити изгорени документи за рали "Дакар". Не уточни обаче, дали това представлява някаква улика. Вътрешният министър Цветлин Йовчев пък коментира още по-лаконично, че обиските в имотите на Алексиев били провокирани от оперативна информация.

Споделяне

Още по темата

Още от България