Осъден за убийство избяга за кратко с хеликоптер от колония в Русия

Осъден за убийство руснак избяга в сряда от изправителна колония със строг режим с помощта на хеликоптер, предадоха информационните агенции, като се позоваха на руските медии.Той не успя обаче да се зарадва на свободата, защото бе заловен часове по-късно.

Екшънът се е разиграл в северната руска област Вологда. Според съобщението на местната дирекция на вътрешните работи бягството е било извършено, след като хеликоптер долетял над колонията, хората в него спуснали стълба и затворникът се качил по нея. След което машината отлетяла в неизвестна посока.

Охраната на колонията открила огън по вертолета, но без последици за беглеца.

По-късно стана известно името на избягалия затворник. Той се казва Алексей Шестаков, 35-годишен, осъден на 24 години затвор със строг режим за извършено убийство. В колонията той е от десет години.

По предварителни данни екипажът на хеликоптер "Ми-2", принадлежащ на компания от близкото до колонията селище Шексна, е бил принуден да извърши полета от мъж и жена, които са завзели машината. След като затворникът успешно бил прибран на борда му, похитителите посочили на екипажа къде да приземи машината, след което избягали заедно с Шестаков.

Екипажът е невредим, а хеликоптерът е открит в град Вологда. Няколко часа по-късно обаче полицията залови беглеца. Той е оказал яростна съпротива и е бил ранен, но леко, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

В колонията със строг режим до град Шексна отбиват наказанията си 1700 затворника. Те са с присъди за извършени тежки криминални престъпления.

Споделяне

Още от Свят