Осъденият доживот Илиян Тодоров е обявен за общодържавно издирване

Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за убийството до дискотека "Соло", е обявен за общонационално издирване, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив. Към обявяване на процедура за издирване се е стигнало, след като подсъдимият не е бил открит на посочения в съдебната преписка актуален адрес в Пловдив, уточни говорителят на ОП Галин Гавраилов.

В петък миналата седмица в късния след обед в Окръжна прокуратура Пловдив е постъпило уведомително писмо от прокуратурата в Перник, придружено от копие на присъдата на Илиян Тодоров. Поводът за това е, че в процеса на разследване е установено, че подсъдимият е с актуален адрес в Пловдив, уточни Гавраилов.

Веднага държавните обвинители от Пловдив са завели присъдна преписка, случаят е разпределен на прокурор, който съвместно със служители на Съдебна охрана са започнали издирването на лицето. Илиян Тодоров не е намерен на посочения адрес и се е пристъпило към обявяване за общодържавно издирване.

Тодоров бе осъден за убийството на 21-годишния Кирил Въжаров и 24-годишния Васил Александров, прободени смъртоносно на 18 април 2009 г. При инцидента пострада тежко и приятелят им Кирил Димитров.

Във вторник 27-годишният Илиян Тодоров публикува видеообръщение до главния прокурор в Ютюб, в което се обяви за невинен и жертва на политическа поръчка. В обръщението той заяви, че е невинен, а е мълчал четири години, защото се е страхувал да не бъдат изпълнени заплахите за физическа разправа с него и семейството му, които били многократно отправяни.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?