Осъдиха финансовото министерство заради закона на Пеевски за КТБ

Осъдиха финансовото министерство заради закона на Пеевски за КТБ

Бившите депутати Мартин Димитров и Петър Славов осъдиха Министерството на финансите заради отказа му да предостави информация за това колко пари са събрани след приемането на т. нар. закон "Пеевски" за КТБ.

Решението е на съдия Мария Ситнилска от Административен съд-София.

"С Мартин Димитров осъдихме МФ заради отказа им да оповестят пред обществото, колко пари събраха от КТБ след приемането на т.нар. закон "Пеевски". Защото имаше големи обещания, как ще съберат едни допълнителни милиарди, а 1г. след приемането (и) на този скандален закон, нещата (за обществения интерес) изглеждат зле и събираемостта на източеното е по под 10% от активите преди фалита на банката", написа Славов във Фейсбук.

Той публикува и самото решение на съда. "Очакваме МФ да не протака с обжалвания, вместо да изпълни решението на съда и да отговори ясно, колко са събраните активи", написа още Славов в личния си профил в социалната мрежа.

Миналата година бившите депутати от Реформаторския блок изпратиха въпроси на министерството. Няколко дни по-късно от дирекция "Човешки ресурси и административно обслужване" отказват достъп до поисканата информация. Мотивът за решението е, че в министерството нямали тези данни във "вид, съдържание, параметри и периоди", в каквито били поискани от Димитров и Славов.

Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Споделяне

Още по темата

Още от България