Осъждан за купуване на гласове се озова в листата на РБ в Стара Загора

Юсни Ибрям, снимка "Топ новини"

Осъденият за купуване на гласове в полза на ДПС Юсни Ибрям се оказа в листата за общински съветници на Реформаторския блок в Стара Загора, съобщава сайтът “Топ новини“. Той  е попаднал там след номинация на Народна партия “Свобода и достойнство“ на Корман Исмаилов.

Юсни Ибрям е на неизбираемото 26-то място в листата на Реформаторския блок. И в момента той е общински съветник в Стара Загора, след като е бил избран от листата на ДПС. Ибрям е бивш председател на общинската структура на ДПС в града. Той бе осъден за купуването на гласове на предсрочните парламентарни избори през май 2013 г. Ибрям се е признал за виновен пред съда, че е дал по 44 лв. на 9 души от старозагорското с. Хан Аспарухово да си извадят лични карти при условие, че гласуват за ДПС.

Присъдата от 8 месеца пробация след  сключено споразумение. .

"Признах се за виновен, защото сме на власт. ДПС и "Атака" сме на власт. Не съм виновен, но ако ме бяха оправдали, всички щяха да кажат, че е заради това, че сме на власт", оправда се Ибрям след решението на съда през септември 2013 г.

След този случай той напуска ДПС, но не и общинския съвет в града. Водач на листата на ДПС в Стара Загора на изборите през 2013 г. е Делян Пеевски.

Депутатът от "Движение България на гражданите" Димитър Танев настоява Юсни Ибрям сам да се оттегли от листата на реформаторите, защото срокът за оттегляне от страна на ръководството на коалицията е изтекъл.

Споделяне

Още от Местни избори 2015

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?