Осем десни партии в Русе подписаха манифест за обединение

Осем десни партии подписаха в Русе манифест за обединение и поискаха от своите ръководства да направят същото на национално ниво до края на февруари.

Като изтъкват, че управлението на тройната коалиция доведе страната до дълбока криза, осемте организации посочват, че България се нуждае от дясно единство.

"Затова изразяваме волята си за обединение и отправяме апел към ръководствата на нашите партии и в най-кратък срок да постигнат съгласие за единни действия в общ политически блок за победа на предстоящите избори за национален и европейски парламент", се казва в документа, подписан от русенските председатели на СДС, ДСБ, ССД, Демократическата партия, Българска нова демокрация, Новото време, БСД Радикали и Обединените земеделци.

Лидерът на местната организация на СДС Юлиян Гарелов каза, че партията е обновена, няма комплекси от миналото и е готова за общи действия с други десни партии. Според него причините за разделението са преди всичко междуличностни и ще се премахнат с крачка настрани от старите лидери, които са носители на конфликтите.

Теодора Константинова, лидер на ДСБ-Русе, каза, че десните партии трябва да направят компромиси, за да съставят листи от авторитетни личности за националния и европейския парламент.

Подписаният в неделя манифест ще бъде изпратен в понеделник на централните ръководства в София.

Според русенските десни сили до края на февруари обединението в дясно трябва да е факт, защото няма време до европейските избори.

Споделяне

Още от България