Осем кандидата да строят кучешкия приют край Горни Богров

Осем фирми подадоха оферти за построяването на приют за 1000 бездомни кучета край Горни Богров, стана ясно във вторник, след като в Столичната община бяха отворени предложенията на кандидатите за изграждането на първия етап от приюта.

 

Пет компании играят самостоятелно. Това са "Радиант и Ко", "Трейс София", "Понсстройинженеринт", "Станилов" и "Нивел". Три са обединенията между няколко фирми. В "Еко София" участват дружествата "Диелстрой", "Пътищата и съоръжения" и "Трансстрой". Сдружението "Еко София 2012" включва ЕТ "Металик" и "Пътностроителна техника". В ДЗЗД "Строй груп 2012" влизат "Мит 2004", "Дарост", "Инженеринг МЙ" и "Екоинженеринг".

 

Индикативната стойност на съоръжението е 1.3 млн. лв., които са осигурени от Специализирания общински приватизационен фонд. Проектът предвижда на територия от 20 декара да бъдат изградени близо 900 къщички за кучета. Те трябва да бъдат построени до три месеца след избора на изпълнител.

 

Очаква се в началото на следващата седмица да бъдат отворени ценовите оферти на кандидатите, като тежест при определянето на победителя в процедурата ще има най-ниската цена за строителството.

 

До две седмица ще бъде обявена процедурата за втория етап от приюта, който също ще е върху 20 декара и ще има капацитет за 1000 кучета.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?