Осем кандидати за отсечка на околовръстното в София

Осем са кандидатите да строят близо 6-километровата отсечка от околовръстния път на София в западна посока. Това стана ясно при отварянето на ценовите оферти в Агенция “Пътна инфраструктура” в петък.

 

Прогнозната стойност на трасето е 92.72 млн. лв., като финансирането се осигурява по оперативна програма “Транспорт”. Срокът за строителство е 18 месеца.

 

Победителят ще бъде избран по икономически най-изгодната оферта. С най-голяма тежест е цената – 50 точки. Техническото предложение носи максимално 35 точки, а срокът за изпълнение – 15 точки.

 

Самостоятелно в търга участват “Трейс груп холд”, “ПСТ Холдинг” и австрийската “Щрабаг”. Останалите петима кандидати са обединения от фирми.

 

В регистрираното по Закона за задълженията и договорите “Витоша 2013” влизат “Инжстройинженеринг“ ЕООД, “Автомагистрали Хемус” АД и “Трансстрой – Варна“ АД.

 

В консорциум “ПБВТ-СОП ЗАПАД“ са “Пътстрой Бургас” ЕООД и “Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД Търговище.

 

“Пътстрой 92” и “ГБС Инфраструктурно строителство” са обединени в консорциум “Запад”.

 

В обединение “Западна дъга ДВ” влизат португалската “Лена Енженярия и Конщрусоиш“ и пернишката “СК-13 Пътстрой” АД.

 

Последната подадена оферта е на дружеството по Закона за задълженията и договорите “СОП 2013“. В него влизат "ИСА 2000", "Галчев Инженеринг Груп" и "Водстрой 98".

 

Бъдещият изпълнител се очаква да бъде избран до 26 юни.

 

Той ще трябва да проектира и изгради около 5.5 км от Западната дъга на околовръстния път на София. Началото започва на около 70 метра след пресичането на река Какач. Първият един километър от трасето пресича последователно две съществуващи жп линии чрез надлез, като под отвора на съоръжението ще минава булевард. При бул. “Ломско шосе” ще има пресичане на две нива, след което пътят се насочва към отклонението за село Мрамор. На петия километър се включва към Северна скоростна тангента, която минава на второ ниво.

 

Проектната скорост за движение е 80 км/час. Габаритът на пътя е 46метра, като ще има по две ленти за движение във всяка посока плюс две локални платна.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?