Осeм ранени при нападение с нож в туристически обект в Йордания

Осeм ранени при нападение с нож в туристически обект в Йордания

Нападател промуши днес с нож най-малко осем човека в историческия йордански град Джераш, преди да бъде заловен, съобщи полицията. Сред ранените са четирима туристи - трима мексиканци и една швейцарка. Пострадали са също двама полицаи, екскурзовод и автобусен шофьор, предадоха ДПА и АП.

На ранените се оказва медицинска помощ, като един от полицаите и една мексиканка са в тежко състояние. Нападателят е арестуван на местопрестъплението и е подложен на разпит, се казва в съобщението на Дирекцията за обществена сигурност. Не се дават данни за самоличността на извършителя; неизвестни са засега и неговите мотиви.

Любителски видеоклип, разпространен из социални мрежи и новинарски уебсайтове, показва двама души с кръв по тялото, а други се опитват да спрат кръвта, докато една жена крещи на испански. Йорданската полиция призова гражданите да престанат да споделят видеото, защото е "нарушение на закона" и освен това накърнява чувствата на пострадалите и техните роднини.

Джераш, северно от столицата Аман, е сред най-посещаваните туристически обекти в Йордания. Икономиката на страната разчита много на приходите от туризма, като през последните две години секторът е в голям възход.

През декември 2016 г. при атака на "Ислямска държава" бяха убити 14 души, сред които канадски турист, припомня АП.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?