Осем шефове на “Софийски имоти“ обвинени за 2 млн. лв. щети

Осем шефове на “Софийски имоти“ обвинени за 2 млн. лв. щети

Общо срещу 13 души са повдигнати обвинения за нанесени щети в размерна над 2 млн. лв. на общинското дружество “Софийски имоти“, съобщиха в сряда от Софийската градска прокуратура. Става въпрос за осем бивши членове на съвета на директорите и бивши изпълнителни директори на "Софийски имоти", както и за петима лицензирани оценители.

Обвинителните актове са срещу бившите общински съветници Станимир Зашев, който участваше в борда на фирмата, и Тошко Добрев, който бе и директор на дружеството, срещу друг бивш директор – Петър Савов, както и срещу бившите членове на съвета на директорите на скандалното предприятие Милен Минчев, Стоян Янев, Любомир Иванов, Ина Станчева и Емилия Бакърджиева. Обвинените лицензирани оценители са Милена Владимирова, Николай Даулов, Маргаритка Григорова-Николова, Светослав Симеонов и Детелина Мильова.

Повдигнатите обвинения са за деяния, извършени в периода 2003 - 2004 г. Нанесената щета на “Софийски имоти” е в размер на 2 007 946 лева.

Всички процесуално-следствените действия по досъдебното производство са извършвани под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура, съвместно с антимафиотите.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?