Осем задържани при спецакция в София, която продължава и сега

Осем задържани при спецакция в София, която продължава и сега

Осем души са задържани в хода на спецакция, започнала малко преди полунощ и продължаваща в неделя, съобщи МВР. Разбита била група, занимаваща се с различни престъпления, без да се конкретизира какви. Според информирани източници операцията е свързана с наркотрафик, грабежи, измами и обири.

Минути след 22.30 в събота на входа на София откъм автомагистрала "Тракия" са спрени два автомобила. Пътуващите в тях петима души са арестувани от полицията. Те са част от престъпна група, по която МВР работи от месец. Разработката по случая е на Главната дирекция за борба с организираната престъпност. В акцията са взели участие и екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и спецзвеното "Кобра" към СДВР.

В същото време на четири адреса в София тежко въоръжени и маскирани полицаи са извършили претърсвания. До този момент арестуваните по случая са общо 8, но източници от МВР уточняват, че е възможно бройката да нарасне или да намалее. Акцията на полицията няма нищо общо с отвличането на 25-годишният Адриан Златков, според източници от МВР.

Ведомството обеща да предостави повече информация след приключването на акцията.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?