Осем "зелени коридора" за ваксинация организира Столична община през събота и неделя

Осем "зелени коридора" за ваксинация организира Столична община през събота и неделя

Идващите събота и неделя, 26 и 27 юни, отново ще работят осем "зелени коридора" за ваксинация, организирани от Столична община и Столичната РЗИ.

Наред с трите пункта в столични молове, които работят от 13:00 до 18:00 часа, ваксинация ще се извършва и в четири столични парка – "Борисова градина", Южен парк, Северен парк и парк "Дружба". Мобилният ваксинационен пункт от кв. "Красна поляна" ще бъде преместен в кв. "Христо Ботев", район "Слатина". Той ще е в сградата на читалище "Асен Златаров" и ще работи от 9:00 до 16:00 ч.

Медицински екип ще поставя на желаещите ваксини по избор – РНК или векторна.

За четири последователни уикенда на изнесените пунктове се имунизираха 4881 души срещу COVID.

В търговските центрове "зелени коридори" за ваксини ще има отново в Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Мобилният ваксинационен пункт в Sofia Ring Mall ще бъде вътре в търговския център, а не на паркинга.

"Зелените коридори" на открито са в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до Културен институт "Искър".

Ваксините се поставят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община.

От понеделник до петък гражданите имат възможност да се ваксинират в осем общински диагностично-консултативни центъра с предварително записване.

Споделяне

Още от България