Осем жертви на катастрофи за ден, половината са деца

снимка БГНЕС

За по-малко от 12 часа в неделя загинаха осем души при три тежки катастрофи по пътищата на страната. Инцидентът с най-много жертви се е случил малко преди 15 часа на пътя Плевен – Ловеч. Лек автомобил се е ударил челно с автобус, а загиналите са четиримата пътници в колата.

Малко след село Брестовец лек автомобил с плевенска регистрация, движещ се в посока Плевен, е загубил контрол и се е ударил челно в автобус с пловдивска регистрация, пътувал в посока Ловеч. На място са починали четирима души, пътували в лекия автомобил – мъж, жена и две деца.

Според първоначални данни леката кола е влязла ненадейно в насрещното движение. Вероятно се касае за прилошаване на шофьора или за заспиване. Няма пострадали пътници от автобуса.

Другата тежка катастрофа е станала на пътя София – Варна при разклона за ловешкото село Микре. В инцидента са участвали три коли. Според очевидци причината е неправилно изпреварване. Загинали са 30-годишна жена и 3-годишното ѝ дете, които са руски граждани.

В ловешката болница са докарани и 5-годишното братче и дядото на загиналото дете. Те са с различни наранявания, но няма опасност за живота им. Пострадали са още две жени и дете, като едната от жените е в тежко състояние. Три линейки са били на мястото на инцидента.

Пътят Варна – София беше затворен и в двете посоки. Организиран бе обход през Сопот.

Първият за деня трагичен инцидент се случи в 11.30 часа на пътя Шумен – Карнобат при шуменското село Дибич. Загинали са момиче на 9 години и 58-годишна жена. При същия инцидент е пострадал и възрастен мъж, който е в тежко състояние.

По първоначални данни “Опел“-ът, в който са пътували тримата, се е блъснал в камион ДАФ. Колата е била разрязана, за да бъде изваден пострадалият мъж.

За няколко часа движението през Ришкия проход  се извършваше в една лента при разклона за село Дибич.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?