Заради чуждите фирми

Още 10 дни се набират оферти за ремонт на опасните мостове

Срокът за подаване на документи за участие в търга за ремонт на трите опасни моста по магистралите “Тракия” и “Хемус” се удължава до 17 часа на 26 юни, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).

Решението на шефа на пътната агенция Лазар Лазаров е заради засиления интерес от страна на големи международни компании, които имат опит в строителството и реконструкцията на мостове. Удължаването на срока с 10 дни ще даде възможност на чуждестранните участници да се запознаят по-добре с процедурата и да подготвят качествени предложения, мотивира се Лазаров.

 

До 13 юни 2012 г. документация за участие в процедурата са закупили 22 компании, съобщават от АПИ.

 

Поръчката за ремонт на трите опасни моста бе обявена спешно на 5 юни след наводненията в края на май, които влошиха и без това окаяното състояние на мостовете на 61-я и 67-я километър на “Тракия” и на виадукта “Бебреш” на “Хемус”. Поръчката е с договаряне след обявление – т.е. сроковете са по-кратки от открит конкурс по ЗОП. Един от мотивите за това е, че агенцията не знае колко ще струват ремонтните дейности. Това ще трябва да определят избраните изпълнители. Срокът за изпълнение на поръчката е 18 месеца.

 

Правителството е предвидило 43 млн. лева за възстановяването на виадуктите, но дали парите ще стигнат или са в повече ще се разбере след няколко месеца.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес