Още 13 души и 5 организации в "черния списък" на ЕС заради Украйна

Европейският съюз подкрепи решението на постоянните представители на държавите членки за разширяване на икономическите и визови ограничения с още 13 лица и пет организации, които са свързани с проруските сепаратисти в Източна Украйна. Имената на физическите и юридически лица ще бъдат публикувани утре.

Така общият брой на хората с ограничения за пътувания и издаване на визи в рамките на ЕС заради накърняване на териториалната цялост на Украйна, става 132, а броят на юридическите лица със замразени активи става 28, предаде Асошиейтед прес.

Според ТАСС 13-те души в утвърдения днес списък са представители на ръководствата на самопровъзгласилите се Луганска и Донецка народна република. Агенцията припомня, че на 17 ноември министрите на външните работи на съюза възложиха на Европейската комисия и на Европейската външнополитическа служба до края на месеца да подготвят предложения за поставяне на лидерите на републиките в "черния списък".

Вчера постоянните представители на ЕС съгласуваха налагането на санкциите срещу 18 физически и юридически лица, представляващи Луганската и Донецката народна република. За утвърждаването на ограничителните мерки обаче бе необходимо решение на Съвета на ЕС.

Споделяне

Още от Европа