Още 15 екипа се включват в дежурствата на Спешна помощ в София

Още 15 екипа се включват в дежурствата на Спешна помощ в София

В близките дни се очаква още 15 екипа да поемат дежурства в Спешна помощ - София. Това обяви в сряда новият временен директор на центъра д-р Александър Златанов, който бе сложен на поста след отстраняването на д-р Георги Гелев.

След като медиците и служителите в столичната спешна помощ се разбунтуваха срещу уволнението на дългогодишния си директор и заради обвиненията за смъртта на млада жена поради закъснение на линейката, наяве излязоха тежките проблеми в спешната помощ - ниско заплащане, лоша организация на повикванията, извършване на работата на личните лекари, обслужване на неосигурени пациенти и др.

Над 130 оставки от столичния център бяха подадени в знак на протест, а здравното министерство обеща спешни мерки.

Първата от тях бе попълването на дежурните екипи, които в столицата в момента са 11 на денонощие вместо два пъти повече поради липсата на медицински кадри.

Новите екипи са договорени с Военно-медицинската академия, "Пирогов", ИСУЛ, "Света Анна" и други болници. Екипите ще работят на хонорар.

Д-р Александров днес бе посрещнат по-добре от колегите си в Спешна помощ, които се заканваха да не го допуснат на работа. Той съобщи още, че ще се опита с организационни промени да оптимизира времето за пристигане на адресите до 17 минути, което е по европейските стандарти.

Споделяне

Още по темата

Още от България