Още 50 семейства от бедстващите райони ще получат еднократна помощ

Още 50 семейства от бедстващите райони в страната ще получат еднократна помощ. Те ще получат максималният размер за еднократна помощ – 325 лева. Средствата се отпускат от Министерство на труда и социалната политика чрез Агенцията за социално подпомагане.

20 семейства от с. Обручище, община Гълъбово ще получат средствата още в петък, а останалите 30 семейства от Свиленград – в понеделник. Общият размер на отпуснатите до момента еднократни помощи е 90 675 лева. Те са предназначени за задоволяване на неотложни нужди на населението в бедстващите райони и са част от мерките за преодоляване на щетите от наводненията.

Дирекциите "Социално подпомагане" на територията на страната продължават да събират дарения и да изпращат пратки с топли дрехи, одеяла, чаршафи и обувки в помощ на бедстващите от района на наводненията в общините Харманли, Свиленград, Любимец и Гълъбово.

Социалното министерство чрез Агенцията по заетостта целево разкрива 50 работни места в аварийни групи за изпълнение на неотложни действия по спасителни и възстановителни работи за общините Харманли - 20 работни места и Свиленград - 30 работни места.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?