Още 53 заразени от коронавирус в Русия. Москва затваря фитнеси и басейни

Ще закопаем вируса заедно с короната и други мотивиращи плакати на строителната площадка на новия инфекциозен център в Москва.

За едно денонощие в Русия бяха регистрирани 53 нови случая на коронавирус в 18 региона, с което общият брой на официално признатите случаи в страната става 306 към събота, 21 март, по данни на оперативния щаб.

Московският щаб за борба с вируса съобщи в четвъртък за първа жертва на коронавируса в Русия, но по-късно се коригира и каза, че причината за смъртта на московчанката, заразена с Covid-19, е емболия. Затова към момента в Русия официално няма починали от новия коронавирус.

Заради разразилата се епидемия от събота в Москва се затварят фитнес центровете, басейните и аквапарковете.

Освен това се закриват частните киносалони в Русия. В регионите и Подмосковието това става по препоръка на местните власти. В Москва засега действа ограничението да не се събират повече от 50 човека на едно място.

В руската столица може да бъде въведена карантина, която ефективно да затвори всички заведения, обществения транспорт и др., писа в. Ведомости по-рано тази седмица, позовавайки се на няколко източника, близки до кметството и федералното правителство.

Кремъл обаче отрече да е обсъждан вариант за карантина.

На 12 март в Москва започна строителството на нов инфекциозен център, където да бъдат настанявани заболели от коронавирус. Изграждането му трябва да стане в кратки срокове.

На строителната площадка бяха сложени редица мотивиращи плакати, съобщи зам.-кметът по строителството Андрей Бочкарьов.

Всички специалисти, които се трудят тук, разбират важността и отговорността на задачата, която стои пред нас. Но за допълнително поддържане на духа на строителите на площадката, са поставени мотивиращи послания за труд, казва Бочкарьов, цитиран от сайта на новия инфекциозен център.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус