Още 6 формации влязоха в коалицията "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО"

Към коалицията "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" се присъединиха шест партии и неправителствени сдружения. Те бяха представени от лидерите на коалицията Валери Симеонов (НФСБ) и Красимир Каракачанов (ВМРО).

В "Патриотичен фронт" влизат още партията "Национално движение за спасение на отечеството", "Национал-демократическа партия", представлявана от бившия евродепутат Димитър Стоянов, Национално сдружение на запасното войнство "За честта на пагона", Съюз на патриотичните сили "Защита", Национално движение "БГ Патриот" и партията на Павел Чернев - "Свобода".

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че на този етап е завършило "комплектоването на "Патриотичния фронт".

Председателят на НФСБ Валери Симеонов посочи, че целта на "Патриотичния фронт" не е да влязат в следващия парламент в името на "едно четиригодишно безметежно пребиваване", а с амбицията да създадат правителство на националното спасение.

Председателите на коалицията призоваха служебното правителство да се заеме с изчистването на избирателните списъци от т. нар. мъртви души, както и да предприеме спешни мерки за предотвратяване на купуването на гласовете.

Валери Симеонов посочи, че основната задача на правителството е да осигури честни и прозрачни избори. Според него обаче до момента не се виждат стъпки в тази посока. Каракачанов допълни, че са поискали среща със служебния премиер проф. Георги Близнашки, с когото да разговарят за проблемите, свързани с изборите.

Споделяне

Още от Избори 2014

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?