Още 7 сестри от карловската болница подадоха оставки

Още 7 сестри от карловската болница подадоха оставки

Седем сестри от вътрешното отделение на болницата в Карлово подадоха оставки в понеделник сутринта. Те се присъединяват към колегите си от детското отделение - 6 сестри и трима лекари, които от 13-и септември са с предизвестия за напускане заради ниските възнаграждения в здравното заведение.

"Категорични сме, че основната ни заплата трябва да стане 950 лева", казват медицинските сестри, връчили днес предизвестията си за напускане, цитирани от БНР.

Една от тях, Силвия Стайкова, съобщи, че в момента получават между 720 и 750 лева и от 7 години не им е изплащано допълнително материално стимулиране.

"Парите ни са крайно мизерни и недостатъчни".

По-късно след среща на ръководството на болницата със здравния министър Кирил Ананиев стана ясно, че на работещите в болницата ще бъдат предложени два варианта за достигане на исканите работни заплати - или заплатите им от октомври да се увеличат със сто лева и да получават допълнително материално стимулиране при възможност или на всички заплатите да се увеличат на 950 лева, но ако болницата не издържи финансово възнагражденията да се намалят. 

До четвъртък медицинските сестри съгласувано със синдикатите и Общинския съвет трябва да вземат решение кой от вариантите ги удовлетворява.

Директорът на болницата Христо Пелев е уверил здравния министър, че в лечебното заведения няма напрежение и е постигната съгласуваност относно бъдещите действия, касаещи работните заплати.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?