Още 74 контейнера с боклук ще бъдат върнати от Варна в Италия

Още 74 контейнера с боклук ще бъдат върнати от Варна в Италия

Още 74 контейнера с италиански боклук, които бяха открити на пристанище "Варна запад", ще бъдат реекспортирани, съобщи апелативният прокурор на крайморския град Владимир Чавдаров.

Той уточни, цитиран от БТА, че са постъпили две заявления за реекспорт - едното за 54 контейнера, а другото - за 20. Петдесет и четирите контейнера са огледани, взети са проби и предварителните данни сочат, че не съдържат вреден за здравето товар. На останалите 20 контейнера се прави оглед в момента и се вземат проби.

Прокурорът каза, че ако времето позволи корабът, с който ще се реекспортират контейнерите, да акостира на пристанището, тяхното товарене ще започне утре.

Снощи с кораб във Варна е пристигнало RDF-гориво от Италия. За товара са уведомени "Гранична полиция", "Митница-Варна" и РИОСВ-Варна. Те са компетентният орган и при условие, че се установи разминаване в заявените позиции като кодове или съдържание, ще бъдем уведомени, но на този етап няма данни за разминавания, посочи прокурорът и уточни, че към момента товарът не е обект на разследване.

Горивото е предназначено за горене в специални инсталации. То е за инсталацията в Златна Панега, която е лицензирана.

Споделяне

Още по темата

Още от България