Още бюджетни милиони за спортна зала в Кърджали и храмове

Още бюджетни милиони за спортна зала в Кърджали и храмове

Правителството отпусна от бюджета над 3.6 млн. лв. за изграждане на многофункционална спортна зала в Кърджали и 1.3 млн. лв. за храмове в Ловеч и Бургас, както и за Пловдивската духовна семинария. В съобщението на пресслужбата на Министерския съвет не се посочва как са осигурени средствата.

Спортното министерство ще получи 3.663 млн. лв., за да финансира строежа на многофункционална спортна зала в Кърджали по проект, представен от областния управител по реда на наредбата за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения.

Бъдещата зала ще се използва основно, но не само, за тренировъчна и състезателна дейност по волейбол, баскетбол и футзал. Реализацията на проекта ще доведе до устойчиво развитие и популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и активно занимаващите се със спорт в област Кърджали, аргументират бюджетната инвестиция от правителството. Ще се създадат условия за създаване и изпълнение на тренировъчни и състезателни програми и възстановителни режими, както и за организиране и провеждане на състезания, допълва се в съобщението.

На заседанието си в сряда кабинетът е одобрил и допълнителни 1.3 млн. лв. разходи по бюджета на Министерския съвет за 2018 г. От тях 200 000 лв. ще отидат за довършителни дейности по новостроящия се катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч, а 500 000 лв. за същото в новостроящия се храм "Св. Николай Чудотворец“ в Бургас, кв. Меден рудник.  С останалите 600 000 лв. ще бъде направен основен ремонт на Пловдивдска духовна семинария "Св. Св. Кирил и Методий“.

С постановлението на правителството, храмовете и семинарията ще се превърнат в духовен център на областните градове, съчетавайки религиозна, просветна и социална дейност, допълва се в съобщението..

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?