Още четирима българи от ферибота "Норман Атлантик" пристигнаха в Италия

В неизвестност са 98 души от борда на запалилия се кораб

Още четирима българи от ферибота "Норман Атлантик" пристигнаха в Италия

Италианският военен кораб "Сан Джорджо" акостира в нощта срещу сряда на пристанището в град  Бриндизи с 212 души на борда, спасени от ферибота "Норман Атлантик", сред които и четирима български граждани - Вергил Доспатлиев, Радка Тодорова, Стаменка Аргирова и Асен Асенов.

Българският конкул от Рим е посрещнал нашите сънародници.  Асен Асенов и Вергил Доспатлев са настанени от италианската страна в хотел в Бриндизи. Радка Тодорова и Стаменка Аргирова са отпътували със свои близки. В болницата в Бриндизи се намира и Галин Хайтов.

Външното ни министерство съобщи по-рано, че другият спасен български гражданин - Марио Мосавицки, е бил прегледан в болницата в Лече и освободен.

Седмият българин, спасен от горящия ферибот - Красимир Естов, се намира на малтийски кораб, който се очаква да пристигне в Италия.

Междувременно италианските власти обявиха, че нямат информация за съдбата на 98 души, намирали се на борда на ферибота ”Норман Атлантик”, който се запали в в неделя в Адриатическо море. Данните бяха изнесени от италианския прокурор Джузепе Волпе от град Бари, ръководещ разследването. По-рано за безследно изчезнали се смятаха около 40 души.

Общо от горящия ферибот са били спасени 427 от 499 души, според данните на прокуратурата в Бари.


По последни данни жертвите на трагедията са 11 души. Освен това са загинали и двама албанци, помагали при ликвидирането на последствията от инцидента.

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?