Още два морски плажа се сдобиха с концесионери

Приморско

Морските плажове "Приморско-централен" и "Св. Св. Константин и Елена – голям" се сдобиват с концесионери, след като правителството одобри фирмите, които ще стопанисват в следващите 15 години пясъчните ивици.

Дружествата са избрани с конкурс. Фирмата "Соф Проект Инженеринг" е спечелила с оферта да поддържа централния плаж на Приморско като срещу това събира такса от по един лев за чадър и за шезлонг в платената зона.

Десетократно повече за шезлонг и за чадър ще прибира на големия плаж в курорта "Св. Св. Константин и Елена" фирмата "Свети Свети Константин и Елена Холдинг“ АД.

Размерът на концесионните плащания за всяка календарна година от срока на концесиите е определен съгласно приетата от Министерския съвет методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове, както и предложените от концесионерите размери на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане, посочват от правителствената пресслужба.

Кабинетът е решил също така да прекрати процедурата по предоставяне на концесия за услуга за морски плаж "Ривиера“, община Варна, поради липса на оферта, чието съдържание да отговаря на изискванията, определени с документация за концесията. Министерството на туризма ще възстанови депозитите и ще върне гаранциите за участие в конкурса на участниците.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?