Още два самолета - цистерни кацнаха в Сарафово

През почивните дни в Сарафово са кацнали два нови КС - 10А, с което американските самолети - цистерни на летището в Бургас вече са шест. Пресаташето на 409 въздушно експедиционен отряд сержант Джейсън Смит посочи, цитиран от БТА, че всички самолети са от военната база "Макгуайър", щата Ню Джърси.

"България е приятелска страна, а САЩ не забравят приятелите си. Няма опасност за жителите в района на летище Бургас". Това заяви сержант Смит в коментар на тревогите на жителите на Сарафово и Бургас за сигурността им.

Той обяви още, че командващият контингента в Сарафово полковник Джим Маскетъл е поканил посланика на Съединените щати у нас Джеймс Пардю да посети летището и базата. Дата за визитата обаче все още не била определена.

Ние сме силно мотивирани да изпълним това, което очаква от нас правителството на САЩ, а в базата в Сарафово цари приповдигнат дух и добро настроение, заяви журналистите майор Арно Уикърс - пилот на един от новопристигналите самолети - цистерни. Днес той бе представен на журналистите. Очаква се утре медиите да бъдат допуснати да разгледат и снимат и един от базираните в Сарафово КС-10А.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: