Още две лекарства се изтеглят от българския пазар

Още две лекарства се изтеглят от българския пазар

Още два медикамента няма да се продават у нас от началото на следващата година, съобщава Изпълнителната агенция по лекарствата. 

Притежателят на разрешението за употреба – Boehringer Ingelheim International GmbH е уведомил Изпълнителна агенция по лекарствата, че от 15.01.2018 г. постоянно преустановява продажбите в България на лекарствения продукт Striverdi Respimat 2,5 micrograms solution for inhalation x 1, съдържащ активното вещество Olodaterol. Той се използва за поддържащо бронходилататорно лечение при пациенти с хронична обструктивна белодробна болест ( ХОББ).

Притежателят на разрешението за употреба – EGIS Pharmaceuticals PLC е уведомил Изпълнителна агенция по лекарствата, че от декември 2017 г. постоянно преустановява продажбите в България на лекарствения продукт Clostilbegyt 50 mg tablets x 10, съдържащ активното вещество Clomifene.

Терапевтичните му показания са за стимулиране на овулацията при жени с ановулаторни цикли с цел забременяване, нарушения на овулацията поради централна хипоталамусна недостатъчност, вторична аменорея от различен произход с изключение на вторична аменорея в следствие на функционални нарушения на дейността на хипофизната, щитовидната и надбъбречната жлеза, пост-контрацептивна аменорея и др. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?