Още един № 1 е аут от Олимпиадата – Серена Уйлямс

Серена Уйлямс

След Новак Джокович и световната номер 1 в тениса Серена Уйлямс бе изхвърлена от олимпийския турнир. Така тя няма да може да защити и титлата си отпреди 4 години в Лондон и да стане първата жена с две олимпийски титли на сингъл.

В третия кръг американката загуби катастрофално с 4:6, 3:6 от украинката Елина Свитолина, която е 20-та в световната ранглиста.

Уйлямс бе изключително разколебана в играта си, направи цели 37 непредизвикани грешки и в края на мача дори стана обект на освирквания от трибуните.

В Рио де Жанейро за Уйлямс нищо не се развиваше по начина, по който тя и почитателите ѝ са свикнали. Непредизвиканите грешки следваха една след друга, за да станат цели 37, а с течение на мача разколебаването ѝ се увеличаваше все повече. Всичко това доведе дори до освирквания преди една от последните точки.

Преди два дни Серена заедно със сестра си Винъс напусна и турнира на двойки. Двете сестри бяха шампионки на три Олимпиади - Синди 2000-та, Пекин 2008-ма и Лондон 2012-та. За тях загубата от Барбора Стрицова и Лусие Шафаржова бе и първа въобще на олимпийски игри.

Споделяне

Още от Рио 2016

Какво очаквате да свърши служебното правителство?