Безразборно подслушване, рекетиране на бизнеса, "черна" партийна каса

Още един бивш депутат от ГЕРБ обвини Цветанов в престъпления

"Нямате представа какво говорят полицаите за Цветанов"

Още един бивш депутат от ГЕРБ обвини Цветанов в престъпления

Бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров директно обвини бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че подслушва безразборно, рекетира бизнеса и отговаря за "черните" каси в партията. В интервю за вестник ”Преса” Петров обясни, че еуфорията от властта при настоящия зам.-председател на ГЕРБ е започнала още от първите му  месеци в МВР.

”За мен най-големият ужас бе да чете СРС-та в НС и да обвинява лекари, без да е ясна вината им", казва бившият депутат, който беше зам.-председател на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС.

"Няколкократно като народни представители сме получавали сигнали, предупреждения да внимаваме какво говорим. От други хора, но казани явно от него. "Какво значи репликата – абе, какви работи чухме или внимавайте тези неща не са приятни", казва Петров в отговор на въпроса дали депутати са били подслушвани.

Той изразява своята убеденост, че МВР е записало разговора между Борисов, Кокинов и Мирослав Найденов.

"Има огромно недоверие към този вътрешен министър. Нямате представа софийските полицаи по какъв начин говорят за Цветанов – на средно и на по-висше ниво. Това ме кара да си мисля, че изнасянето на записи е ответна реакция, съпротива, наказателна форма срещу Цветанов”, обяснява бившият депутат.

Според него е твърдо вероятно Цветанов да е имал задача да пълни черната каса на партията.

"Твърде е възможно, особено ако е вярно това, което казват хора от бизнеса, че в определени региони ги рекетират. Има натиск и преса, но най-големият проблем, за който никой не говори, са регламентираните подслушвания. Би следвало да се направи проверка как са правени законни подслушвания – на журналисти, политици и партийни другари”, казва Петров.

Той припомня, че се е скарал с Цветанов заради Тодор Бояджиев от Димитровград, който му построи апартаментите.

"Този човек винаги се движи в рискови среди. В неговия склад откриха откраднати цигари при въоръжен грабеж с полицейски униформи”, казва Петров и изразява предположение, че Бояджиев краде ДДС. Бившият депутат потвърждава съмненията, че бившият директор на НАП Красимир Стефанов е в листите на ГЕРБ, защото "угодно разреши въпроса на Цветанов за апартаментите".

С тези изказвания Петров стана поредния депутат от ГЕРБ, който отправя тежки обвинения към Цветан Цветанов. Преди няколко дни Емил Димитров предположи, че в МВР има група за изпълнение на мокри поръчки.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?