Още един бизнесмен подложен на проверки заради участие в протестите

Йордан Костадинов

На акция, идентична с проверката на "Хиполенд", е била подложена винарна "Загрей" в Първомай. Според собственика ѝ Йордан Костадинов причината е, че работници от винарната са отишли с брандиран служебен бус на протеста на 2 септември в Пловдив. За случая съобщава "Офнюз"

Превозното средство било спряно между Първомай и Пловдив и проверявано в продължение на 45 минути. Работниците казали, че отиват на протест, а полицаите записали имената им и ги пуснали.

Два дни по-късно във винарната се изсипали проверяващи от 4 институции - НАП, Митници, Държавен фонд "Земеделие" и Икономическа полиция.

Самите проверяващи казали, че не знаят за какво конкретно са изпратени. Началниците само им казали да отиват и да проверяват.

От НАП и ДФЗ си тръгнали бързо, като казали, че не виждат каквото и да е основание за проверка. Представителите на "Митниците" и на Икономическата полиция проверявали дълго, а накрая написали протокол, че няма нарушения, разказва пред OFFNews Йордан Костадинов.

Той разказва, че на втори септември дори не е бил в България. Забранил е на територията на винарната да се говори за политика. "Но повечето от работниците са млади хора на по 30-40 години, знаят езици, образовани са. Ясно ми е, че подкрепят протестите", казва Костадинов.

По думите му никога досега винарната не е била проверявана едновременно от 4 институции. Според него е очевидно, че проверката е наказателна акция, заради участието на работниците на протеста.

Аз питам кой е този държавен служител, който има правомощията да изпрати 4 институции едновременно на проверка. Трябва да е висш служител. Искам да знам кой е и дали е превишил правомощията си, казва Костадинов.

Той е бивш депутат от НДСВ и бивш директор на АЕЦ "Козлодуй".

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?