Още един депутат може да представя партията на Бареков в парламента

Светлин Танчев

Още един депутат може да стане изразител на идеите и целите на новоучредената партия на Николай Бареков "България без цензура". Това ще е напусналият групата на ГЕРБ в началото на декември миналата година и станал независим народен представител Светлин Танчев.

Самият Бареков обяви след на учредителната сбирка на партията си, провела се в събота, че Танчев може да стане лице на "България без цензура" в парламента. И нямало да е само той, а щял да бъде последван и от други депутати от ГЕРБ.

Пред БНР в понеделник Танчев не потвърди, но и не отрече, че може да стане изразител на идеите на Бареков в сегашното народно събрание.

"Ами, аз не съм чувал неговите изявления, на г-н Бареков, от събота насам, но мисля, че малко са преувеличени тази думи. Аз неведнъж съм казвал, че в момента най-важното е да. . . както и много останали българи, аз също съм поразочарован от политическата система в

България и неведнъж съм казвал, че и аз търся дясно мислещите хора, хората с морал, с последователност, които да се опитваме да защитим интереса на България, това за мен е над всичко, и на хората", каза Танчев.

Той обясни, че е отишъл на учредителното събрание на "България без цензура" ей така, "на разузнаване". И останал доволен от видяното.

"Видях една много професионална подготовка, една заявка за правилни ценности, но също така имаме и някои различия, които в момента и за в бъдеще, надявам се, да може да дискутираме и да мислим все пак какво ще се случва", каза Танчев.

Ден по-рано депутатът от Коалиция за България (КБ) Румен Йончев, който влезе в парламента от квотата за партньора на левицата - Земеделски народен съюз (ЗНС), почти потвърди, че ще напусне групата на КБ и ще стане независим поради "различията си с БСП"и поради нуждата от център в Народното събрание.

Йончев, който също беше на учредителното събрание на партията на Бареков, обясни, че ЗНС и "България без цензура" ще сключат споразумение за общо явяване на евроизборите и след това събитие той евентуално ще напусне групата на левицата в парламента.

В понеделник Светлин Танчев отклони конкретен отговор на въпроса дали евентуално ще бъде включен в листата на "България без цензура" за евроизборите.

"Не съм имал такива предложения, не е и това моята цел. Аз не искам... доста години, може би вие знаете, ако сте, така, следили моята биография, са прекарани зад океана, около 13 от които. Върнал съм се в България, защото ми харесва в България, защото вярвам, че... повечето, 90 процента от хората, които са зад граница, вярват, че ако тук им се създадат едни нормални условия за живот, биха се върнали. (...) И искам с всички сили и възможности мои да направя така, че да останем, не само аз, тук, но и хилядите млади хора, които завършват своето образование в момента, или са в процес на образоване и т.н.", каза Танчев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?